Menu

Gudstjeneste i Sorø Klosterkirke

HolbergCentret hører til Sorø Klosterkirke. Vores sognepræst Lis Samuelsen kommer hos os 1 gang om måneden, hvor hun holder andagt og jævnligt forretter nadveren.

Et stort ønske for nogle beboere er at kunne komme til gudstjeneste i Sorø Klosterkirke. Det har vi haft mulighed for at opfylde nogle gange.

Det er aftalt på plejehjemmet forhånd, hvor mange vi kan få med af hensyn til, at beboerne kan nå at blive klar inden kl. 9 søndag morgen, hvor kirkebilen kommer. Den kører 2 gange, vi bruger også en privatbil. 6 frivillige er med.

 

Kirkerummet er enestående at træde ind i, hver gang. Vi har fået plads på de lange kirkebænke, som står på tværs, lige over for prædikestolen. Der kan man være med kørestole og gangstativer.

Orglets toner fylder det store kirkerum med skønhed. Vi sidder der og synger sammen med alle de mange mennesker, der er kommet i kirke. Det er gribende at være med som frivillig og mærke, hvor meget det betyder for beboerne engang i mellem at få mulighed for at være en del af menigheden.

Vi kan ikke komme op til alteret, for der er trappetrin, man skal op ad, og et stykke vej at gå. Men efter at menigheden har været til alters, kommer Lis Samuelsen ned til os og forretter nadveren der.

Der kan slet ikke sættes ord på, hvad der sker.

At få mulighed for at være i kirke med alle de mennesker, opleve dette store kirkerum, musikken, kunne se og høre Lis ganske tæt på, lige overfor og under hende, og mærke det ubegribelige, det er stort.

Vi kom et år til påske, hvor kirken var helt fuld. Lis gjorde tegn til, at vi kunne få lov at gå først ud, lige efter hende. Der var en del af beboerne, der tydeligt havde synlige fysiske vanskeligheder ved at komme den lange vej ned gennem kirken. Det var gribende at se medfølelsen i manges ansigt, mens vi bevægede os mod udgangen. Det glemmer vi aldrig.

Andre gange har vi været til særgudstjeneste sammen med beboere fra andre plejehjem i byen. Her er mulighed for at have flere beboere med, fordi det er en hverdag, hvor personale også kan få tid til at hjælpe til, og fordi det er om eftermiddagen. Der sluttes af med kaffe og kage i kirken.

Vi har også været inviteret til koncert med børnekor fra en del forskellige kirker. Mødet med alle de børn bringer mange glade smil frem på læben.

Tak!

De gode historier om
projektet Væksthus Holberg