Menu

Livsglæde og tre hjerter af guld i Rosenhuset, - Lars, Birgit og Belinda.

Lars og Birgit er søskende. Deres far boede 5½ år i Rosenhuset, demensafsnittet. De var rigtig glade for både huset, personalet og beboerne, og Belinda, Lars´ datter havde det lige sådan.

Den sidste tid deres far levede, snakkede de somme tider om, at de måske kunne forestille sig at blive frivillige der om nogle år? Birgit gik på pension. Familien havde hørt, at man gerne ville have frivillige ind i Rosenhuset. De tog kontakt til frivilligtovholder Lykke Nielsen, medarbejder i Rosenhuset.

”Hvad kunne man bidrage med?”, spurgte de. Lykke svarede, ”det bestemmer I selv, og I bestemmer også selv, hvor meget I har lyst til”.

Lars, Birgit og Belinda fortæller:
”Vi begyndte med at gå nogle ture med nogle af beboerne. Sommetider gik vi ned til Sorø Sø, og så drak vi kaffe, måske en øl eller sodavand på Torvet. Sommetider drak vi kaffe på ”Krabasken”.

En af beboerne elsker alle haverne, - og hun spørger, kan vi ikke bare lige gå lidt derind, der er så mange fine paladser?” Det gør de så hånd i hånd, fortæller Birgit med verdens kærligste og varmeste smil. ”Ja, jeg ved godt, at jeg har et forklaringsproblem, hvis der kommer nogen, men det klarer jeg!”- Man kan måske også se, hvem vi er?

Familien besluttede, at der skulle være fredagsbar en gang i mellem. Så kommer de med det hele. Man kan få et glas vin, en øl eller vand, og det bliver til en fest, familien bobler af humør og livsglæde. Sommetider serveres drinks med små bær og paraplyer på kanten. Sommetider har de en harmonikaspiller med, som de kender. Andre gange er der ballondans, og der leges og kastes med balloner. En beboer, der sad i kørestol, sprællede henrykt med benene efter ballonen. Andre gange pyntes der op med guirlander og flag.

”Vi har fundet ud af, at vi kan lave en masse sjov. Vi har en naturlig respekt for beboerne, og vi elsker at komme i Rosenhuset. Når der bliver lavet lidt overraskelser, og vi selv er glade og muntre, - jamen det smitter, og lige pludselig er det en fest. Så begynder beboerne at fortælle en masse ting.

Vi prøver at finde på overraskelser. En gang havde vi købt nogle store plasticbriller og overskæg. Så tog vi selfies med beboerne, og viste dem de sjove billeder. Vi spiller sommetider yatzy og bankospil. Så er der små præmier, som vi har fået sponsoreret.”

”Sidste år var vi med fire beboere til bal i Lynge Plejeboliger. Det var med middag. Der blev danset!”

En gang manglede vi en kørestol. Den efterlyste vi på Facebook! En dame, vi ikke kendte, købte én til os!

Mette fra Ehlers sponsorerede engang kager.      

Vi var også med i Sorø Klosterkirke, da der blev holdt gudstjeneste for plejecentrene i Sorø By.

En søndag kom vi forbi med gullasch med kartoffelmos og citronfromage, og til pinse grillede vi pølser og serverede jordbær med creme.

Vi kan se, beboerne bliver så glade. Der kommer gnist i øjnene. Vi har aldrig følt, at vi ofrer os.

Vi får en hel masse med hjem!

De gode historier om
projektet Væksthus Holberg