Menu

Et indblik i kunstens verden

Nogle af beboerne på Holbergcentret er meget interesserede i kunst. I 2017 efterspurgte de, om det kunne være muligt at besøge Sorø Kunstmuseum? Vi greb ideen med et besøg 2. pinsedag 2017.

7 frivillige stod for arrangementet.

At se særudstillingen med Theodor Philipsen, (1840 - 1920) blev en fantastisk oplevelse for os alle. Vi fik først en introduktion på ca. 20 minutter af en dygtig kunstformidler. Derefter gik vi op i udstillingen, som alle nød i fulde drag. Vi sluttede af i cafeen, hvor vi delte vi vores oplevelser, snakkede om løst og fast, og nød kaffen og kagen.

Nogle beboere var selvkørende, andre fik hjælp med kørestole eller gik ved siden af, og andre blev transporteret i biler.

Vi blev klar over, at besøget på Sorø Kunstmuseum måtte gentages, når lejlighed bød sig. Det førte til, at vi lavede en rigtig god samarbejdsaftale med Sorø kunstmuseum for år 2018, og lidt ind i 2019 med 4 besøg. Her vil vi invitere pårørende med.

 

Samarbejdsaftale med Sorø Kunstmuseum

Vi har aftalt 4 besøg på Sorø Kunstmuseum 2018 til primo 2019

Kunstsalonerne er bygget op om 20-25 min. foredrag i museumssalen og efterfølgende besøg på museet på egen hånd. Besøget afrundes med kaffe og kage i museumscaféen.

Søren Martinsen: Giganterne er en udstilling med maleri, skulptur og video. Den refererer til Sorø Bys historie og nutid. De to store giganter Sorø Klosterkirke og Sorø Akademiet har haft meget stor betydning for kultur, lærdom og rigdom. I dag er det andre giganter, der træder frem, industribygninger og lagerhaller. Vi skal bl.a. se store moderne malerier inspireret af Sorøegnen. Guld & Grønne skove, om guldalderen, hvor der også vises billeder af Hammershøj udlånt fra Ordrupgaard.De russiske ikonerPå rejse ind i maleriet, 2. del af Guld og Grønne Skove.  

De gode historier om
projektet Væksthus Holberg