Menu

Vi søger midler til udvikling

Det er nok ikke så almindeligt, at en venneforening til et plejehjem søger midler til et byggeri og omlægning af en have. - Men er vor tid ikke sådan, at initiativer godt kan vokse op fra et vækstlag af lokale borgere? Den tid er for længst passé, da man tænkte, at al udvikling skulle kom fra staten. Vor tid handler om innovation fra mange forskellige grupper og niveauer, som samarbejder på kryds og på tværs.    

HolbergCentrets Venner har både ildsjæle, der arbejder med innovation og udvikling, vandbærere og humanister, både blandt personale og frivillige. Alle har hjertet med sig! Vi har kampånd, glæde, vedholdenhed og stærke fællesskaber sammen. Derfor er vi gået all in i et vigtigt udviklingsprojekt i forhold til, hvordan man kan udvikle plejehjemssektoren via et stærkt korps af frivillige og samskabelse med det offentlige, - og ved at kombinere den indsats med byggeri med livskvalitet og indhold.

Vi har gjort vores forarbejde. Vores værdier, vores erfaring og vores perspektiv på, hvordan man kan udvikle inden for plejehjemssektoren vil vi gerne dele med andre i Danmark. På den baggrund søger vi støtte og midler til udvikling.

Vi som forening kan ikke stå for et byggeri. Men vi har et godt og konstruktivt samarbejde med Sorø Kommune, som foreløbig har støttet med 1,5 mill. kr. Sorø Kommune sikrer desuden, at drift af haven og bygningerne overtages, når projektet står færdigt. Fonden SORANA A/S har ligeledes tilkendegivet tilsagn om økonomisk støtte til byggeriet.

Vi søger midler til opførelse af en ny samlings- og spisesal i ét plan placeret i HolbergCentrets atriumgård og vi søger midler til omlægning af nuværende have.

Men for at vi kan realisere vores byggeprojekt, mangler vi forsat seriøse partnere til vores enestående projekt. Vi taler derfor meget gerne med de, som har lyst til at være med til at udvikle vores drøm og vision.

Vi står meget gerne til rådighed for de, som måtte have interesse i fremvisning af vores unikke projekt.

 

De endelig tegninger af samlings- og spisesalen er ikke tegnet endnu. Vi håber på en samarbejdspartner, som kan se sig selv i at bidrage med viden og kompetence på området. 

Der er udarbejdet et udgiftsoverslag, som vi gerne fremsender.

  

Kontaktoplysninger

Cand.psych. Ann-Merete Ortmann, formand for HolbergCentrets Venneforening

Tlf. 23490289 eller e-mail: jamp@pc.dk             

Ideoplæg til Væksthus Holberg og Sansehaven

Projektresume

Visionsbeskrivelse

Støtteerklæring fra Gert Jørgensen

De gode historier om
projektet Væksthus Holberg