Menu

VÆKSTHUS HOLBERG med ny samlings- og spisesal og en inspirerende have

Byggeri af plejehjem handler bl.a. om livskvalitet, funktionalitet og æstetik. Der skal også være muligheder for at kunne opholde sig i en smuk have, der inviterer til aktivitet, rummer oplevelser med nydelse, ro og hvile, en have, der giver livskvalitet på flere planer, og indrettes med små og større hyggelige, inspirerende haverum, hvor man kan samles få eller flere sammen.

Fra start til mål: 4 års innovation, udvikling og stærk samskabelse mellem det frivillige og det offentlige har skabt masser af nyt liv for de ældre på HolbergCentret. Ledelse, medarbejdere og 24 frivillige har sammen sat 23 tiltag i gang, som har givet en stor forbedring af livskvaliteten for beboerne på plejehjemmet.

Vores mål er, - og har altid været at skabe de bedste vilkår for vores ældre i deres sidste livsafsnit. 

Vi har opnået de resultater, vi drømte om i forhold til humanistiske værdier, og i forhold til at tilbyde mange muligheder for kvalificeret samvær og inspiration.  

Vi lukker dørene op ud mod samfundet og bruger kirken, museet, biblioteket, skolen og børnehaven, som vi har samarbejdsaftaler med. Vi lukker også dørene op for borgere fra lokalområdet, der inviteres til fællesspisning og andre events. Her åbnes nye veje for godt samspil med det omkringliggende samfund og optimering af livskvaliteten for ældre på HolbergCentret i Sorø midtby. Vi har ikke plads til at udvide antallet af gæster udefra. 

En samlings - og spisesal i en bygning fra 1930 med skråvægge på langsiderne er ikke til at ændre på. Læs mere om det i Fra tørreloft til oase.

Her er brug for forandring. I forhold til nuværende samlings- og spisesal ser vi for os en bygning placeret i den store atriumgård, forbundet til de andre bygninger med korridorer med glas på siderne. En bygning, hvor der er plads til fleksibel indretning, så beboerne har mulighed for at invitere familie og venner på besøg i hyggelige omgivelser.

Vi ønsker at udvide omfanget af, hvor mange ældre fra lokalsamfundet, vi kan invitere til fællesspisning, men også kaffe og kage, besøg i haven samt andre events på udvalgte tidspunkter i løbet af ugen.

Dette projekt skal drives af frivillige. Hidtil har vi kun haft plads til at invitere op til 10-12 gæster udefra. Vi vil gerne kunne invitere flere. Det har hele tiden været vores mål at kunne udvikle samspillet yderligere mellem beboere og borgere fra lokalområdet. Det kan vi ikke med de nuværende rammer, men det vil vi kunne med en samlingssal uden skråvægge og med lidt mere plads.

Vi er optaget af at forbedre livskvaliteten for ældre på plejehjem på mange planer. Det vi mangler nu, er en smuk, indbydende og velgennemtænkt bygning i gårdrummet, hvorfra man kan bevæge sig ud i en brugs- og oplevelseshave, der giver mulighed for aktivitet, - en have, der også er hyggelig, inspirerende og livgivende. 

Vores vision er, at samspillet mellem plejecentret og lokalområdet kan udvikles meget mere i forhold til inklusion af flere ældre borgere fra nærområdet til mange forskellige aktiviteter, til inspiration og glæde for begge parter. 

Derfor søger støtte til at realisere dette projekt.

Støtteerklæring fra borgmester Gert Jørgensen  

De gode historier om
projektet Væksthus Holberg