Menu

Fra tørreloft til oase

Fra tørreloft til oase

Den nuværende samlings-og spisesal beliggende på 2. sal er indrettet i et tidligere tørreloft i den fine gamle bygning fra 1930. Når vi har fællesspisning med gæster fra lokalområdet, og andre større arrangementer som eksempelvis de årlige forårs- og efterårsfester med pårørende, er der meget trangt på grund af de lange skråvægge. Når man bruger kørestol eller rollator, er det svært at komme rundt om bordene. Adgangen foregår for alle beboere ved elevator. Så selvom vi har skabt en hel unik ramme på HolbergCentret med mange aktiviteter og frivillige, så er de fysiske forhold en stor forhindring i forhold til at integrere flere gæster fra lokalområdet.

For at lykkes med at udvikle vores aktiviteter og netværk videre, behøver vi fornyede fysiske rammer.

Haven ligger centralt i atriumgården, og mange af lejlighederne har udsigt her til. Dog udnyttes denne have lige nu dårligt på grund af indretning og planlægning. Større arealer er belagt med granulatsten, hvor beboere med kørestole eller rollatorer ikke bevæger sig ind. Alle bænke er enkeltstående langs gangstierne. Der er mange meget brede bøgehække, der tager plads, men få muligheder for hyggelige små haverum, hvor man kan samles. Det er synd og skam, synes vi!

Vi har derfor fået skitseret en ny samlings- og spisesal, som kan rumme alle vores aktiviteter. Et sted, som integreres med de øvrige bygninger via åbne glasgange, og som ligger lige midt i det frodige og grønne, der dermed giver næring til glæde, aktivitet, liv og godt samvær.

Du kan se mere om vores projekt her og læse meget mere om alle detaljerne i byggeriet:

Link til billeder

Link til Teknisk oplæg ved Teknik, Miljø og Drift ved Sorø Kommune

Visionsbeskrivelse

Kort projektresumé

Støtteerklæring ved Sorø Kommunes borgmester, Gert Jørgensen.

 

 

 

De gode historier om
projektet Væksthus Holberg